Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekanka Makaronowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makraon
250 g
mięso mielone wołowe
250 g
przecier pomidorowy
mały
pieczarek (świeżych lub ze słoika)
100 g
pieprz, sól, gałka muszkatałowa
szczypta
masło
20 g
mąka tortowa
3 łyżki
ser żółty
100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka Makaronowa

-MAKARON GOTUJEMY ODCEDZAMY, MIĘSO MIELONE PODDUSZAMY NA PATELNI
Z DODATKIEM CEBULI DROBNO POKROJONEJ, DODAJEMY DO TEGO PIECZARKI
POKROJONE W PLASTERKI, WSZYSTKO ODSTAWIAMY PO PODDUSZENIU.
-W NACZYNIU ŻAROODPORNYM UKŁADAMY WARSTWĘ MAKARONU NASTĘPNIE
WARSTWĘ MIĘSA MIELONEGO Z PIECZARKAMI I CEBULĄ.
-SMARUJEMY PRZECIEREM POMIDOROWYM I TAK ROBIMY KILKA WARSTW.
-ROBIMY SOS BESZAMELOWY:
GOTUJEMY W GARNUSZKU WCZEŚNIEJ ODMIERZONĄ SZKLANKĘ MLEKA
W NASTĘPNYM NACZYNIU ROZTAPIAMY MASŁO I DODAJEMY MĄKĘ, WSZYSTKO
MĄKĘ ROZPUSZCZAMY Z MASŁEM NA JEDNOLITĄ KONSYSTENCJE
-DOLEWAMY DO MASŁA I MĄKI MLEKO, CIĄGLE MIESZAJĄC NA MAŁYM OGNIU
DODAJEMY GAŁKĘ MUSZKATOŁOWĄ AŻ SOS ZGĘSTNIEJE.
-GOTOWY SOS BESZAMELOWY ROZSMAROWUJEMY ZNA WCZEŚNIEJ
PRZYGOTOWANEJ ZAPIEKANCE, WSZYSTKO WCZEŚNIEJ PRZYPRAWIAMY
PIEPRZEM I SOLĄ.
WSZYSTKO POSYPUJEMY SEREM I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA
NASZĄ ZAPIEKANKĘ NA 25 MIN I PIECZEMY W TEMP. 180 STOPNI

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 23.09.2010 11:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak