Sposób przygotowania

Połowę ziemniaków ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz, przeciśnij przez praskę. Resztę obierz, zetrzyj na tarce o małych otworach. Odciśnij płyn i odstaw na kwadrans, by na dnie zebrała się skrobia.
Połącz ziemniaki gotowane i surowe, dodaj skrobię, mąkę ziemniaczaną oraz 2 jajka. Zagnieć ciasto.
Na farsz twaróg zmiksuj z jajkiem i śmietaną. Cebulę posiekaj, przesmaż na maśle. Dodaj do twarogu razem ze startym oscypkiem, jajkiem i śmietaną. wymieszaj, dopraw. Z ciasta formuj wałki, krój je na kawałki, zrób z nich placuszki. Każdy nadziej farszem, zlep. Pyzy ugotuj, okraś wędzonką i pieczarkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !