Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

marynowana dzicyzna

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dziczyzna
1000 g
woda
250 g
cebula
50 g
marchew
50 g
pietruszka
30 g
seler
30 g
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 ziaren
Sklep Prymat
pieprz
5 ziaren
Sklep Prymat
Doździki
3 sztuki
ocet
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: marynowana dzicyzna

Marchew, pietruszkę i selera pokroić w kostkę; cebulę w plasterki, zalać wodą i gotować ok. 1 godzinę. Następnie uzupełnić ilość wody do ok. 500 g, dodać przyprawy, ocet i zagotować pod przykryciem. Gotową zalewę wystudzić. Mięso zalać zalewą- umieścić w chłodnym i ciemnym miejscu na 3 dni. Od czasu do czasu zmieniając jego pozycję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak