Sposób przygotowania

Najpierw musimy zagotować litr wody i zaraz przestudzić , jak mamy garnek kamienny to wsypujemy mąkę , zalewamy wodą dodajemy roztarty czosnek , sól, cukier , i skórkę chleba , przykrywamy gazą i tak właśnie musimy pozostawić na parę dni w takim stanie . Zagotować litr wody wlewamy 1\\2 litra zakwasu i to musimy zagotować , dodać roztarty z solą czosnek . Żurek musimy zabielić śmietaną i zagotować , najlepiej podawać z jakiem i osypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    żurek palce lizać
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    prawdziwy żurek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniały domowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kolorowa

    uwielbiam żurki na zakwasie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !