Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto drożdżowe i odstawić do wyrośnięcia,
następnie rozwałkować mniej więcej na długość parówki i tak, aby dało się zawinąć parówkę w ciasto.
Rulon pokroić na kilka części , ale nie do końca, tak, aby nie przeciąć ciasta pod spodem, a następnie przełożyć na zmianę ciasto z parówką, aby wyszła plecionka, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor, można podać do czerwonego barszczu lub z sezonową surówką , mój syn najlepiej lubi z kecupem

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne i świetnie wyglądają;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    wyglądają super i na pewno tak smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !