Sposób przygotowania

szpinak oczyścić, odciąć ogonki, wypłukać po bieżącą wodą. Włożyć do wrzącej osolonej wody i chwilę pogotować. Wyjąć na sito, przelać zimną wodą i osączyć. Przyrządzić beszamel, rozprowadzając białą zasmażkę z mąki i tłuszczu mlekiem i stale mieszając na niezbyt silnym ogniu. Gdy sos będzie gęsty zemleć szpinak przez maszynkę, przełożyć do sosu, gotować na niewielkim ogniu, dodać posiekany czosnek, sól i cukier-zagotować. Przygotować masę jajeczną, wlać na rozgrzany olej na patelni. Gdy jajka lekko się Stegną, ułożyć na nich szpinak, zawinąć omlet tak by przykrywał szpinak i potrzymać jeszcze przez chwilę na ogniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    uwielbiam szpinak napewno zrobię ten omlet:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    musi być pyszny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    rewelacja, przetestowane
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    rewelacja, przetestowane
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    rewelacja, przetestowane
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !