Sposób przygotowania

Pszenicę wypłukać cztery razy odlewając wodę. Moczyć kilka godzin. Gotować około 1,5 godziny. Odcedzić,czekać, żeby dobrze odciekła. Na oleju usmażyć cebulę i mięso mielone z indyka. Doprawić tymiankiem i cząbrem. Posolić i popieprzyć do smaku.
Kiedy będzie już dobrze wysmażone dołożyć pszenicę i wcisnąć czosnek, doprawić Maggi. Smażyć razem jeszcze około 6-8 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajne danie, ale nazwa bardzo myląca
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    myślałam że chodzi o mięsoz kutii po nazwie ale danie ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    To chyba nie kutia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    hmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Moja babcia kutię robiła,...i teraz mama. Ale ta jest zupełnie inna,...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetny pomysł i bardzo smaczne jedzonko :P)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetny pomysł i bardzo smaczne jedzonko :P)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !