Sposób przygotowania

Bulion zagotować wraz z pokrojonymi w kosteczkę ziemniakami, marchewką i pietruszką. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim mięso kurczaka pokrojone w kostkę. Pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulkę. Gdy cebulka zeszkli się całość dodać do gotującego się bulionu. Pod koniec gotowania dodać drobniutko posiekany szczaw. Zupę zabielić śmietaną i doprawić do smaku.

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    robię podobną tylko nie dodaję szczawiu :) Jest przepyszna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    moja ulubiona zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !