Sposób przygotowania

Mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy ciepłe pokrojone na kawałki masło. Siekamy je razem z mąką. Doprawiamy szczyptą soli. Dodajemy jajko i wyrabiamy ciasto, dodając zimną wodę. Wstawiamy na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy. Większe kokliki ( 4 szt) smarujemy tłuszczem i nakładamy do nich rozwałkowane ciasto, które nakłuwamy widelcem.
Ciasto wstawiamy na 20 minut do piekarnika w temp. 180 C.
Jajko mieszamy i po przyrumienieniu wyjmujemy kokliki i smarujemy ciasto. Wstawiamy ponownie do piekarnika na około 5 minut.
Pomidora, fetę kroimy w kostkę. Oliwki w plasterki. Mieszamy , dodajemy bazylię i Pesto Rosso.
Po 5 minutach ponownie wyjmujemy kolkiki i nakładamy pomidory z fetą.
Zapiekamy około 15 minut.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    pięknie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    rewelacja musze tez wypróbować taki przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna2114

    fajne
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    PIĘKNE I APETYCZNE, że aż ślinka leci!
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    uwielbiam takie przepisy!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ale fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    miło mi czytać takie komentarze - dziękuję :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !