Sposób przygotowania

Jeden litr wody zagotować, wsypać kaszę, dodać odrobinę soli i gotować około 1 godz. Następnie dodać utarte na tarce o dużych otworach warzywa i drobno pokrojoną cebulę. Ugotować do miękkości. W miarę potrzeby dolewać wodę. Zupę połączyć z ugotowanym mlekiem, dodać śmietankę, przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam krupnik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja ulubiona zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ze śmietaną muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Prosta, smaczna zupa dla całej rodziny.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    dobry przepis na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    lubię takie lekkie zupy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !