Sposób przygotowania

Karkówkę myjemy, oczyszczamy a następnie rozcinamy ją przez środek. Przyprawy wsypujemy do jednej miseczki, i dodajemy 2 jajka oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Karkówkę smarujemy z każdej strony a następnie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok 20-30 min. Ciasto francuskie rozwijamy a następnie kładziemy naszą karkówkę. Do karkówki wkładamy morele suszone. Ciastem obwijamy mięso. Smarujemy białkiem jaj i wkładamy do pieca na ok 30-40 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę wypróbować ten przepis, sama nazwa brzmi zachęcająco.
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna2114

    Szkoda że nie ma fotki ale spróbuje
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mnaim
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super propozycja na obiad :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !