Sposób przygotowania

Z mąki, sera i jajek zagnieść ciasto i doprawić pieprzem.

Ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozsypać po stolnicy i zostawić na 30-40 min.

Po tym czasie, kluseczki wrzucać na gorącą osoloną wodę, gotować 2-4 min. Wyjmować łyżką cedzakową .

Podawać z gorącym bulionem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pierwsze słyszę o takich kluseczkach ;) Pycha musi być !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !