Sposób przygotowania

1. Buraki obieramy ,przekrawamy je na pól i gotujemy do miękkości około 20 minut.Cebule drobno kroimy i łączymy z mięsem ,doprawiamy pieprzem i kminkiem (jak ktoś lubi ).
2. Połówki buraków delikatnie wydrążamy i napełniamy farszem mięsnym .
3. Formę smarujemy masłem i układamy w niej buraki .
4. Wlewamy rosół może być z kostki i pieczemy w nagrzanym piekarni
5. ku do 200* C 20 minut .
6. Buraki po upieczeniu podajemy z ziemniakami lub pieczonym mięsem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Ciekawe połączenie z mięsem mielonym, nigdy nie próbowałem.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Faszerowane warzywa są smaczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszny buraczek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzooo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    mniam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy i fajny pomysł, nie wpadłabym na to :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pomysłowe
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    nie jadłam jeszcze nadziewanych buraków, super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ale... burak :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !