Sposób przygotowania

1. łodygę selera myjemy i kroimy na małe kawałki .
2. Seler i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach .
3. Rozgrzewamy 3 łyżki oleju w wysokim garnczku i wrzucamy warzywa .Podsmażamy je oko 4 minuty .
4. Wlewamy 3 szklanki gorącej wody ,pokrojona łodygę selera i pokruszona kostkę rosołową .
5. Dusimy chwilę
6. Odstawiamy by wystygło .
7. Gdy przestygnie miksujemy blenderem na krem .
8. Mieszamy z jogurtem i przyprawiamy sokiem z cytryny ,curry i pieprzem.
9. Schładzamy ,a przed podaniem posypujemy dość gęsto orzechami uprażonymi na suchej patelni.
10. Posypujemy natka pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dla mnie to też coś nowego!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Coś dla miłośników selerowych smaków.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ciekawy...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !