Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Porcja indyka na bobie

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec indyczy
400 gr
mąka
1 łyżka
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat
szczypta
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
oregano
szczypta
Sklep Prymat
majeranek
szczypta
Sklep Prymat
bób
400 gr
por
100 gr
bulion
3/4 szkl
pomidory w zalewie
1 puszka
natka selera
2 łyżki
tłuszcz
do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Porcja indyka na bobie

Na talerzyku wymieszać mąkę z przyprawą do gulaszu, czosnkiem, szczyptą soli i szczyptą pieprzu. Mięso pokroić na dowolne porcje opanierować w przygotowanej panierce i obsmażyć z obu stron. Bób włożyć do garnka podlać bulionem, dodać pokrojony por i seler, posypać majerankiem, oregano solą i pieprzem, na wierzchu położyć obsmażone kawałki mięsa i polać pomidorami z puszki, lekko rozdrobnić przed dodaniem. Dusić ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 26.08.2011 16:10
ciekawe
Ela15 29.04.2011 09:48
apetycznie wygląda
polly66 23.03.2011 23:15
ach! jak kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak