Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z wkładką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 gr
chleb 2 kromki
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z wkładką

Kiedy zostało nam od czegoś białko czy dwa to wcale nie musimy go wyrzucać .. fajnie nadaje się na nadzienie do kotletów mielonych :)

Białka ubić na pianę, dodać sól do smaku, pieprz i natkę, wymieszać i usmażyć z tego małe placuszki - omleciki.
Mięso wymieszać z jajkiem przyprawami i pokruszonym chlebem. W rękach formować kotlety wkładając do środka jeden placuszek z białek i natki. Panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano jak wszystkie kotlety. podawać z ryżem lub ziemniakami. i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 23.01.2011 09:17
Bardzo ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak