Sposób przygotowania

5 dag masła utrzeć w misce dodając przemielony ser, wlać mleko, wsypać kaszę mannę i pozostawić na 2 godziny, Następnie dodać ubitą pianę z białek, 3 łyżki mąki i delikatnie wymieszać. Z ciasta formować małe kuleczki, otaczać wje w mące i kłaśc na wrząca osoloną wodę. Gdy wypłyną gotować około 4 minut, odcedzić. Wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem, oprószyć cynamonem i cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ciekawy przepis , nigdy nie próbowałam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    knedliczki- takie robiła moja babcia, polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !