Sposób przygotowania

Jajo roztrzep i wymieszaj z wodą w niedużej misce. W drugiej miseczce połącz pokruszone płatki, sól, mąkę, przyprawę Kucharek, cebulę, czosnek, pieprz. Filety rozbij tłuczkiem na grubość ok.8mm i pokrój na kawałki, które następnie wrzuć do miseczki i dokladnie obtocz w panierce. Nastepnie wyjmij kawałki, zanurz je w jajku wymieszanym z woda i ponownie wrzuc do miseczki z panierka. Wstaw na godzine do lodówki. Po godzinie powtórz cały proces panierowania. Smaż na patelni z dwóch stron, aż kurczak sie zrumieni. Usmażone kawalki owiń kuchennym recznikiem papierowym, aby wchłonął się tłuszcz. Możesz podawac z dowolnym ulubionym sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    uwielbiam takie rzeczy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    świetny przepis - wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !