Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

karkówka z bakłażanami i papryką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka
1/2 kg
kardamon
4 ziarnka
Sklep Prymat
czosnek
3 ząbki
koncentrat pomidorowy
1 mały słoiczek
cebula
2 sztuki
sól
2 szczypty
Sklep Prymat
olej
2 łyżki
masło
1 łyżka
natka pietruszki
2 gałązki
papryka czerwona
2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka z bakłażanami i papryką

Mięso kroimy w paseczki, dodajemy rozgnieciony czosnek, ostra paprykę w proszku, sól oraz kardamon. Polewamy olejem i schładzamy 30 min w lodówce. Następnie podsmażamy na patelni i przekładamy do podłużnej formy. Cebulkę kroimy i podsmażamy na patelni na łyżce masła. Dodajemy paprykę i natkę pietruszki, dodajemy również koncentrat rozrobiony na pół z wodą i dusimy około 10 minut. Następnie na mięsko wykładamy marynowane bakłażany, paprykę z cebulką i cała zalewą. Pieczemy w piekarniku około 40 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczanymi talarkami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak