Karkówkę natrzeć solą i pieprzem i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełożyć do brytfanny, piec 30 minut w temperaturze ok.200 st., podlewając od czasu do czasu niewielką ilością wody. Ananasy osączyć na sitku, 4 krążki zostawić do dekoracji, a resztę podzielić na dwie równe porcje. Jedną porcję pokroić w grubą kostkę, a drugą zmiksować. Zmiksowane ananasy połączyć z bułką tartą 1 żółtkiem, doprawić solą i pieprzem. Białko ubić na pianę, dodać do masy ananasowej, wymieszać. Podpieczone mięso posmarować masą i piec jeszcze ok. 20 minut. Pory oczyścić, umyć, jeden zostawić do dekoracji, pozostałe pokroić na małe kawałki i podsmażyć. Do podsmażonych porów wlać odrobinę wody, dodać sól, pieprz i ananasy pokrojone na kawałki. Dusić pod przykryciem 3-5 minut. Pieczeń wyjąć, pokroić na piastry, ułożyć na półmisku razem z duszonymi ananasami i porami. Udekorować ponacinanymi listkami surowego pora i krążkami ananasa.