Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś
0,75dag
kiełbasa podwawelska
0,5kg
boczek wędzony
0,40dag
przecier pomidorowy
1szt
cebula
2szt
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zamoczyć w wodzie,nie krócej niż na trzy godziny,następnie gotować ją około godziny(do miękkości).Boczek,kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na patelni(na oleju).Gdy fasola będzie miękka dodać kiełbasę,boczek im przecier pomidorowy.Gotować przez chwilę.Doprawić majerankiem,solą i pieprzem do smaku.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.07.2011 23:38
świetna zupka
Krystyna32 29.03.2011 21:39
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak