Sposób przygotowania

Oczyszczonego i umytego królika pokroić na kawałki i umieścić w misce.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry, dodać do mięsa.
Wszystkie pozostałe składniki dokładnie wymieszać.
Marynatą zalać kurczaka, chwilę mięso masować z marynatą.
Przykryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki na 10 godzin.
Po upływie tego czasu mięso bez cebuli przełożyć na blachę do pieczenia.
Na blaszce ustawić miseczkę z wodą.
Królika piec w temperaturze 175-180 stopni przez 80 minut.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    uwielbiam mięso z królika, a tutaj prezentuje się wyśmienicie
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    uwielbiam króliczka ;-) ostatni raz jadłam dobre pare lat temu ale podobnie był zrobiny jak twój mniam,mniam :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Extra.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    mniammmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !