Sposób przygotowania

Kurczaka oczyścić i podzielić na porcje. Przełożyć je do garnka i zalać wodą. Dodać oczyszczone warzywa( marchewkę i pietruszkę). Następnie dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gotować przez około 1,5 godziny. Mięso podzielić na kawałki, marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, pokroić na kawałki- połówki, plasterki. Groszek odsączyć z zalewy. Żelatynę rozpuścić w bulionie. W salaterkach układać kawałki mięsa, warzyw, groszek konserwowy i kawałki jajka ugotowane na twardo. Zalać je bulionem i odstawić do całkowitego stężenia.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszniutka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam takie rzeczy;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam galarety, ale ja częściej robię wieprzowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam takie przystawki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !