Sposób przygotowania

grzyby zalewamy zimna woda i gotujemy ok 20-25 minut. Odstawiamy by ostygly. Odcedzam na sitko nie wylewajac wywaru ktory powstal nam przy gotowaniu. Na patelni szklimy pokrojona w drobna kosteczke cebulke dodajemy zmielone grzyby. podsmazamy ok 20 minut podlewajac po trochu wywarem z gotowania. dodajemy rosolek, pieprz i sol.
Ciasto nalesnikowe robimy w tradycyjny sposob- oczywiscie bez cukru. smarzymy nalesniki.
Na cieple nalesniki kladziemy ostudzony farsz i rozsmarowujemy go na calosci. zawijamy, obtaczamy w jajku i bulce tartej i smazymy na zloty kolor.
Najlepiej smakuja z salatka z ogorkow

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    z suszonych nie robiłam ale spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    smacznie wygląda!!!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ja 2 naleśniki nakładam, tak by zachodziły na siebie, zwijam, kroję na mniejsze i wtedy panieruję, są bardziej poręczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    oj zjadłoby się
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    pycha
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    uwielbiam krokiety z grzybami
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam takie krokiety :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    super takie krokiety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !