Sposób przygotowania

Udka obieramy z kości a następnie mięsko przepuszczamy razem z bułką przez maszynkę. Do powstałej masy dodajemy 2 jajka i przyprawy - mieszamy. Cebulę pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pieczarki pokroić w plasterki. Razem wymieszać farsz. Przygotować panierkę w jednej miseczce bułkę tartą w drugiej płatki kukurydziane a w trzeciej rozkłócone 2 jajka. Z mięsa robimy placuszka w srodek dodajemy farsz i i rolujemy na paluchy. Obtaczamy w jaku a następnie w płatkach kukurydzianych i bułce tartej smażymy aż się zarumieni. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno wypróbuje, przepis zachęca :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    podoba mi się taki pomysł na obiad:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !