Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków, z pieczarkami i cebulą

0.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Żołądki drobiowe wymagają długiego duszenia, ale gulasz z nich przyrządzony jest smaczny i nie należy do drogich dań, dlatego polecam jego przygotowanie tym, którzy szukają przepisów na niedrogie posiłki.

Składniki:

żołądki drobiowe
50 dag
pieczarki
30 dag
kostka rosołowa
1 sztuka
cebula
2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
olej do smażenia
mąka
2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków, z pieczarkami i cebulą

Żołądki umyć i pokroić na drobniejsze części, zalać zimną wodą, dorzucić kostkę rosołową i ugotować do miękkości.

Pieczarki pokroić w grube plastry, a cebulę pokroić i zeszklić na oleju, dodać pieczarki, dusić kilka minut.

Ugotowane żołądki połączyć z pieczarkami, kilka minut pogotować razem. Zrobić zasmażkę i zagęścić gulasz. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 18.01.2011 18:31
lubię żołądki więc wypróbuję;)
jolajka 18.01.2011 13:40
moi chłopcy najlepiej lubią taki gulasz z makaronem
Małgorzata113 18.01.2011 10:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak