Sposób przygotowania

Kroimy w małą kosteczkę słoninę, podlewamy łyżką wody i wytapiamy , gdy słonina stanie się już szklista , to dodaj posiekaną cebulkę i jabłko pokrojone w kosteczkę . Całość przesmażamy na jasnozłoty kolor, solimy. Dodajmy troszkę majeranku i kminku jeśli lubimy . Wszystko przelewamy do kamiennego garnuszka . Podczas studzenia od czasu do czasu przemieszajmy parę razy aby skwarki nie opadły na dno i smalec gotowy możemy wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    robie podobny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ja również
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Ja dodaje jeszcze czosnek i pieprz
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo lubię taki domowy smalec.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !