Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chleb wieloziarnisty

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka
1 kg
siemię lniane
5 łyżek
Łuskany słonecznik
5 łyżek
otręby pszenne
1 szklanka
sezem
4 łyżki
pestki dyni
3 łyżki
sól
1,5 łyżki
Sklep Prymat
cukier
5 łyżek
drożdże
5 dkg
woda
1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb wieloziarnisty

Mąkę, ziarna, sól, cukier, drożdże dokładnie wymieszać. Zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Wyrobić ponownie i przełożyć do natłuszczonych keksówek. Ponownie odstawić do wyrośnięcia. Piec godzinę w 230 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 17.01.2011 00:02
muszę zrobić ,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak