Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i dodać do mięsa, chwilę podsmażyć. Ząbek czosnku zmiażdżyć i dodać do mięsa. Całość posypać przyprawami, wlać 2 szklanki wody i dusić na małym ogniu. Pod koniec duszenia wlać wino, dodać kostkę bulionu i dusić jeszcze 15 min do momentu aż mięso będzie miękkie. Następnie wlać śmietanę, wymieszać i podgrzać. Podawać z kaszą jęczmienną, ugotowaną na sypko oraz z surówką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    fajny przepis,w miarę szybko ,smaczne i pożywne-przepis na dobry obiad
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszny obiadek
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne jeszcze buraczki i pychota
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    przepysznie to wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    lubię z kaszą gulasze
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Wprost uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Od czasu do czasu lubię taką wołowinę z kaszą
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smacznie zrobiłaś
  • 3
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    Uwielbiam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubie
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    nie wygląda ale jest smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    to coś dla mnie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !