Sposób przygotowania

Szalotkę pokroić i zeszklić na oliwie i dodać porwane listki szpinaku,po ostudzeniu zmieszać w czesniej startym serem,koprem,roztrzepanymi jajkami i doprawić solą i pieprzem,wysmarować oliwą naczynie do pieczenia,położyć płat ciasta znów posmarować oliwąi przykryć następnym płatem,to samo zrobić z następnymi płatami,rozsmarować masę szpinakową i zawinąc wystające z naczynia brzegi płatów ciasta filo,całosc przykryć kolejnymi płatami posmarowanymi oliwą,nożem ponacinać powierzchnię w kwadraty i skropić wodą,piec okołó 45 min,aż będą miały złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    lubię szpinak więc ta zapiekanka będzie mi odpowiadała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !