Sposób przygotowania

Rybę rozmrozić, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Następnie pokroić filety na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron, osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku i zostawić do wystygnięcia. Pestki z dyni uprażyć na suchej i rozgrzanej patelni, cały czas mieszać, żeby się nie przypaliły. Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić czosnkiem i pieprzem, wymieszać. Makrelę układamy na półmisku, polewamy sosem i posypujemy uprażonymi pestkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    musze sprobowac
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł na makrelę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !