Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. Filety z karpia pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać, zalać wrzacą wodą, dodać pieprz, listek laurowy i sól. Do gotujacej się cebuli włożyć rybę i gotować około 30 minut. Ugotowaną rybę wyjąć z wywaru. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić wywarem z ryby, połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę makaronu, posypać połową sera, ułożyć rybę, wyłożyć pozostały makaron, zalać przygotowanym sosem i posypać resztą sera. Zapiec w nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawy przepis na rybkę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis na przyrządzenie ryby

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !