Sposób przygotowania

Na patelni podgrzać mąkę. Ostudzić. Połączyć z połową masła i rosołem. Posolić. Zagotować. Dodać śmietankę i znowu doprowadzić do wrzenia.
Grzyby pokrojone w plasterki, kurczaka pokrojonego w kostkę usmażyć na 2 łyżkach masła. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem i posypać serem. Polać resztą masła i upiec w 210 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super! Kurczak i grzybki - pychota!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !