Sposób przygotowania

Liście szpinaku umyć, Włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować do miękkości, odcedzić. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka, resztę mleka zagotować, dodać rozmieszane mleko z mąką, ciagle mieszając zagotować. Następnie połączyć ze szpinakiem, zmiksować. Dodać śmietankę, surowe masło, przyprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Podawać do gotowanego drobiu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ja dodała bym czosnek do smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię szpinak więc sosik też mi będzie smakować
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam szpinak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !