Przepis i sposób przygotowania na: Jajka marynowane w białym winie
W między czasie w dużym słoju układać na przemian talarki cebuli oraz obrane jajka, wówczas zalać gorącą marynatą, odstawić do ostygnięcia, przykryć i wstawić na 2-3 dni do lodówki.
jajko ugotowane na twardo | 10 szt |
wino białe wytrawne | 2 szkl |
sól | 3 łyzki |
ocet winny | 1 szkl |
cebula czerwona | 3 szt |
czosnek | 3 ząbki |
Gorczyca biała cała Prymat | 1 łyżka |
jałowiec | kilka ziaren |
papryczka chili | 4 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: