Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

bigos z pieczarkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
1 główka
kiełbasa chuda
2 laski
przecier pomidorowy
2 łyżki
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
do smaku
Sklep Prymat
cebula
1 szt.
pieczarki
20 szt.
ziele angielskie
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
kostka rosołowa
1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z pieczarkami

Kapustę szykujemy i dajemy do garnka zalewamy wodą i gotujemy,wrzucamy liść laurowy i ziele,gotujemy aż zmięknie.W między czasie kroimy kiełbasę,cebule i smażymy oraz pieczarki.Dodajemy to wo kapusty przyprawiamy i gotujemy na koniec dajemy przecier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak