warzywa umyć obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę i por pokroić na półplasterki,do rondla wlać oliwę i zeszklić cebulę i por,co jakiś czas mieszając,dodać pozostałe warzywa i wymieszać chwilę podsmażyć ok.10min.podlać odsmażone warzywa 3/4szkl.gorącej wody,dodać liść laurowy i ziele angielskie wymieszać i przykryć zostawić na małym ogniu,w międzyczasie w miseczce rozprowadzić koncentrat pomidorowy z odrobiną wody dodać paprykę,gałkę muszkatołową,kucharka,cukier i wszystko wymieszać i wlać do rondla z warzywami,dokładnie wymieszać i przyprawić pieprzem przykryć i jeszcze gotować ok.5min.aby smaki się połączyłyposmakować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem i zakwasić sokiem z cytryny aby smak był słodko-kwaśny,ryby opłukać skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30min,przygotować panierkę rozkłócić jajko z mlekiem a na 2 talerzyk wsypać mąkę krupczatkę,ryby osuszyć ręcznikiem papierowym oprószyć solą,rozgrzać oliwę panierować i smażyć na złoty kolor,ułożyć na półmisku rybę i obłożyć sosem,posiekać natkę i posypać danie