Sposób przygotowania

Mięso podsmażyć na łyżce oliwy, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na miseczkę odsączając z nadmiaru tłuszczu. Na tej samej patelni, na 2 - 3 łyżkach oliwy podsmażyć mieszając pokrojony w krążki por, podlać 1/2 szklanki gorącego bulionu i dusić dalej ok 10 minut. Przełożyć zawartość patelni do garnka z bulionem, gotować ok. 20 minut. Odmierzyć szklankę wywaru, wlać do plastikowego pojemnika i zmiksować wraz kostką serka topionego, do momentu uzyskania jednolitej barwy, dodać śmietankę - całość wlać do zupy, wymieszać.
Mięso przełożyć już do garnka. Podawać z grzankami z pszennej bułki. Udekorować pietruszką.

Rewelacyjny, ciekawy smak i odmiana od tradycyjnych zup.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    minka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo smaczna i sycąca zupa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    ciekawa zupa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    ciekawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !