Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

eskalopki wieprzowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości
40 dkg
papryka czerwona
40 dkg
pomidory
40 dkg
cebula
15 dkg
por
ok15 dkg
ryż
20 dkg
mąka
olej do smażenia
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki wieprzowe

ryż gotujemy na pół twardo.Mięso kroimy w poprzek włókien na niewielkie kawałki o grubości ok 1 cm,rozbijamy tłuczkiem i oprószamy mąką.Pomidory sparzyć ,obrać pokroić ,paprykę kroimy na kawałeczki.cebulę siekamy,por kroimy na ukośne grubsze plastry.Mięso obsmażamy na oleju na rumiano.Dodajemy cebulę i smażymy ok 3minuty,aż się zeszkli,dodajemy pora,paprykę oprószamy solą,pieprzem i oregano.Wsypujemy ryż,mieszamy,podlewamy 2 łyżkami wrzątku,przykrywamy i gotujemy 5-6minut.dodajemy pomidory i gotujemy kolejne 5 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 10.12.2012 21:56
fajne
Ewelina38 05.10.2011 17:11
pyszności :P)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak