Sposób przygotowania

Najlepszy jest kwaśny dżem, niskosłodzony, np. papaja - marakuja.
Skrzydełka opłukać, osuszyć, odciąć najcieńsze kawałki, natrzeć mięso solą i pieprzem. Cebulę pokroić na ósemki. Wycisnąć sok z 1/2 cytryny. W misce wymieszać wszystkie składniki (z wyjątkiem papryki i natki). Przelać powstałą marynatę do zamykanego woreczka, dodać skrzydełka i cebulę. Zamknąć, wymieszać i wstawić do lodówki na noc. Piekarnik nagrzać na 200 stopni. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową i włożyć do niego skrzydełka z marynatą. Posypać obficie mielona papryką. Naczynie umieścić w rękawie do pieczenia. Piec godzinę. Usunąć rękaw, obrócić skrzydełka i posypać papryką. Podpiec 15 minut, obrócić i zarumienić 15 minut wierzch. Usunąć folię aluminiową. Podawać posypane posiekaną natką z dodatkiem ziemniaków lub ryżu.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Smakowite danie i piękny kolor skrzydełek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Super przyprawione skrzydelka i ladne zdjecia :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pięknie przypieczone.Paluszki lizać.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !