Sposób przygotowania

zioła zetrzeć na proszek,czosnek przecisnąć przez praskę,mięso umyć i pokroić na kotlety,rozbić oprószyć solą i pieprzem i natrzeć połową wymieszanych ziół z łyżką natki pietruszki i 2 łyżkami oliwy,odstawić na godz.do lodówki,oprószyć mąką z obu stron i usmażyć na oliwie,przełożyć do innego naczynia,na pozostałym tłuszczu chwilę podsmażyć czosnek,resztę ziół i masło mieszając,dodać wino i zagotować,włożyć medaliony doprawić do smaku solą i pieprzem chwilę dusić pod przykryciem,posypać pozostałą natką podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    dla mnie bomba!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Mniam, bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajny pomysł na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !