Sposób przygotowania

schab umyć skropić sokiem z cytryny natrzeć solą i ziołami lekko oprószyć pieprzem zawinąć w folię i wstawić do lodówki na noc,następnie ostrym nożemnaciąć w środku wzdłuż najlepiej na krzyż i włożyć umyte i osuszone śliwkiwcześniej skropione brandy,posmarować schab sklarowanym masłem włożyć w rękaw lub brytfankę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st.po 10min.zmniejszyć temp.do 170st.i piec ok.1,5godz.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne, ale by się zjadło taki schabik;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Smaczne,robie podobnie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    na pewno dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    świetne mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    muszę kiedys zrobic taki schab,juz mi slinka leci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !