Sposób przygotowania

ostatnio odkryłam wspaniały smak suszonej cebulki Prymat. Myślałam jak ja wykorzystać i ... tak pojawiła się propozycja na mięsko z grilla.

Przygotować marynatę: oliwę z oliwek wymieszać z 3 łyżeczkami suszonej cebulki, 1/4 łyżeczki białego pieprzu, 1/4 łyżeczki soli oraz całą łyżeczką przyprawy grill pikantny. Wszystko dokładnie wymieszać i przygotowana marynatą zalać polędwiczkę oczyszczoną, osuszoną i pokrojoną w plasterki. Przykryć folią do żywności i odstawić na 12 godzin do lodówki. Po wyjęciu z lodówki posypać pozostałą cebulką. Grillować nad gorącym żarem do uzyskania odpowiedniej miękkości.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    uwielbiam grillowane polędwiczki te wyglądaja bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    już nie mogę się doczekać sezonu grillowego:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !