Sposób przygotowania

Pokrojoną słoniną naszpikować mięso w poprzek włókien. Roztopić masło i obsmażyć na nim mięso. Posolić. Wlać rosół, piwo i przyprawy. Dusić 1,5 godziny. Wyjąć mięso z sosu. Wyjąć przyprawy. Rozrobić mąkę, powoli dodawać do sosu, zagotowąc. Dodać kremówkę i przyprawy. Wymieszać. Mięso pokroić na kawałki i polewać sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    interesujący przepis, który z przyjemnością wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    extra przepis !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !