Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żurek z grzybami

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żur kiszony
0,7 l
marchewka
2 szt
pietruszka
1 szt
seler
1/2 szt
cebula
1 szt
grzyby suszone
5 szt
woda
2.5 l
ziele angielskie
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
śmietana
kiełbasa biała
500 g
boczek wędzony
50 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
chrzan
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z grzybami

Grzyby namoczyć,warzywa pokroić,włożyć do garnka i gotować po przykryciem z pół godziny.Następnie usunąc warzywa i pokroić grzyby kiełbasę i boczek dodać do wywaru,gotować okolo 35 min,następnie wyjąc i pokroić kiełbasę w plastry ,a boczek w kostkę,Do wywaru dodać żur,dodać przyprawy i grzyby,zagotować i podprawić śmietaną,włożyć kiełbaę i boczek oraz ćwiartki jajek i chrzan .Smaczny!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA79 11.01.2011 19:27
Pyszny żurek
iga2 10.01.2011 21:33
bardzo lubie zurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak