Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach na parze wraz z oczyszczoną dynią - wystudzić. Zimne ziemniaki obrać i przepuścić przez praskę. Dynię odcisnąć przez gazę z nadmiaru wody i również przecisnąć przez praskę. Wymieszać i doprawić, wbić jajko dodać mąki i zagnieść na jednolite ciasto. Podzielić na pięć części i z każdego uformować rulonik jak na kopytka odrywać po kawałku i zwijać na widelcu aby powstały prążki. Gotować w gorącej wodzie od wypłynięcia ok 2 minutki.
Na patelni rozpuść masło wrzucić nioki i podsmażać następnie dodać orzech oraz miód i smażyć jeszcze ok 3 minutki. Wyłożyć na talerz i polać sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !