Sposób przygotowania

Obrać pieczarki, zagotować 1,5 litra wody, włożyć do niej obraną i pokrojoną na kawałki włoszczyznę. Dodać przyprawy i kostkę rosołową, ugotować. Cebulę drobno posiekać, pieczarki pokroić w paski. W rondelku rozgrzać masło, obsmażyć cebulkę na złoty kolor, dodać pieczarki i dusić ok. 20 minut. Gdyby za dużo wody odparowało to można trochę dolać wody. Wrzucić pieczarki z cebulą do wywaru, posolić i dodać pieprz. Dodać do zupy śmietanę wymieszaną z mąką i niewielką ilością zimnej wody i rozprowadzić w zupie. Do zupy wrzucić ugotowany makaron i gotowe.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    lubię pieczarki w każdej postaci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    lubię zupę pieczarkową:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !