Sposób przygotowania

Każdą pierś przeciąć wzdłuż, tak aby utworzyć dwa „kotlety”. Ubić piersi tłuczkiem przez woreczek, delikatnie, żeby nie powstały dziury. Natrzeć solą (i/lub ulubionymi przyprawami pasującymi do kurczaka) i odstawić, żeby się \"przeżarło\". W międzyczasie pieczarki obrać ze skórki, pociąć na drobne kawałeczki i udusić na maśle, dodając odrobinę soli i pieprzu. Plaster sera pokroić na mniejsze kwadraty. Na pierś kurczaka nałożyć tyle pieczarek, żeby nie wypadały po zawinięciu, na górę położyć plaster sera, zawinąć i zabezpieczyć wykałaczkami. Opiekać w prodiżu lub w piekarniku (w 180 stopniach) przez 25-30 minut. Zawijaski najlepiej pasują do pieczonych ziemniaków lub ryżu z warzywami z patelni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Też takie robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !