Sposób przygotowania

Ucieramy mąkę z jajkami, mlekiem i cukrem waniliowym. Mieszamy to wszystko z roztopionym i przestudzonym masłem. Wlewamy kieliszek koniaku i odstawiamy na godzinę by napęczniało. Rozgrzaną patelnię smarujemy tłuszczem i kolejno smażymy cienkie naleśniki. Zwijaj je w rulony, podajemy z konfiturą - dżemem i płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajny pomysł
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    pyszne takie naleśniczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubimy nalesniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !