Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować, dokładnie utłuc. W ziemniaczane piure wgnieść jajko oraz tyle mąki aby powstało odpowiednie ciasto. Mięso zesmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obrać, posiekać, wymieszać z mięsem, dodać bułkę tartą tyle aby powstał kleisty farsz. Z ciasta urywać nie duże kawałki formować z nich małe placuszki, na środek każdego nakładać łyżeczką farsz, zlepić i zrobic niewielkie kulki. Pyzy wrzucać na gotującą się wodę. Gdy wypłyną gotować jeszcze ok.3-4 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać okraszone skwarkami ze stopionego boczku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    są przepyszne - polecam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !